Homeopathie

Homeopathie

Wat is homeopathie

Ons herstellend vermogen lost veel zelf op. Denk bijvoorbeeld aan een griep of flinke bloeduitstorting, maar ook aan verdriet of geestelijke vermoeidheid. Soms echter, is de verstoring groter dan ons herstellend vermogen aan kan. Homeopathie is dan een milde geneesmethode. Benieuwd of homeopathie ook iets voor u kan betekenen?

Neem contact op of lees verder.


 

Homeopathie is geschikt voor iedere leeftijd, van baby/zuigeling tot hoogbejaard en is inzetbaar voor acute en voor chronische klachten. Onderstaande opsomming is ter indicatie. Twijfelt u of homeopathie voor uw klacht een uitkomst biedt? Neemt u dan voor advies, vrijblijvend contact op. Het kan in een enkel geval verstandiger zijn eerst langs uw (huis)arts te gaan.

Allergieën

Menstruatieklachten

Angsten

Chronische klachten

Niet fit voelen

Concentratieproblemen

Hoofdpijn / mirgaine

Overgangsklachten

Druk gedrag

Huidproblemen / eczeen

Oververmoeid / Burn out

Rusteloosheid

Onstekingen bv oor / keel

Slaapproblemen

Sombere gevoelens

Schimmel / (water)wratten

Vermoeidheid

Stress

Zwakke weerstand / vaak ziek

Zwangerschapsklachten

Verdriet / huilen


Homeopathie past bij een bewuste leefstijl.
Homeopathische middelen worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zonder chemische toevoegingen en zijn dierproefvrij.Werking van homeopathie

Een belangrijk uitgangspunt in de homeopathie is Similia similibus cerentur:

Het gelijkende wordt met het gelijkende genezen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Van ieder homeopathisch middel is een uniek middelbeeld beschreven. Dit zijn verschijnselen op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak, die gezonde mensen krijgen na inname van een homeopathisch middel.

Zieke mensen met een ziektebeeld dat sterk lijkt op het middelbeeld, vinden juist baat bij inname van het homeopathische middel. Bij hen wordt het zelf herstellend vermogen aangezet tot bevordering van de gezondheid.


 

Gezondheid

In mijn praktijk onderschrijf ik de visie op gezondheid van arts-onderzoeker Machteld Huber. Zij neemt hierbij de veerkracht en zelfredzaamheid van mensen als uitgangspunt:

 

‘Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.’

                                                                                          

Sinds 1948 bestaat de definitie voor gezondheid van de Wereldgezondheid Organisatie:

‘Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.’

Dit is een vrij statische en haast utopische, niet erg reële toestand van wel bevinden.

 

Het concept van Huber benadrukt de potentie om gezond te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte. Daarbij zijn persoonlijke groei en ontwikkeling en het vervullen van persoonlijke doelen in het leven net zo belangrijk.

Een homeopathische behandeling ondersteunt het proces van veerkracht en eigen regie naar een nieuwe gezondheidsbalans.