Behandeling

Behandeling

Homeopatische behandeling

Voor het eerste consult neem ik alle tijd. Reken hiervoor 1,5 uur (kinderen max 1 uur). Het gaat er om, u, als mens achter de klacht te leren kennen. Dat is bepalend voor het homeopathisch middel dat wordt voorgeschreven. In het vervolgconsult evalueren we hoe het gegaan is na inname van het homeopathische middel.


Benieuwd of homeopathie ook iets voor u kan betekenen?

Neem contact op of lees verder.    

                                                                                          

Een behandeling in de homeopathie bestaat uit een of meerdere gesprekken waarin u als mens centraal staat en niet alleen uw klacht. De klacht is een uiting van de verstoring van het geheel, van lichaam en geest.

Als klassiek homeopaat bevraag ik u naar (onbewuste) actieve en passieve reacties en mogelijk compensatie gedrag op een ziekte of klacht.
U vertelt hoe u de klacht ervaart en waardoor verergering of verbetering veroorzaakt wordt. Dit geeft u vaak ook inzichten en bewustwording en dat kan helpen oude patronen te doorbreken. Inzichten en bewustwording bevorderen uw gezondheid.

Je wilt immers beter worden en dat is meer dan ‘weer de oude worden’.

 

 

Voorbereiding op het homeopathische consult

Voorafgaande aan het consult stuur ik u per mail een intake formulier ter voorbereiding op het consult, met het verzoek de vragen te beantwoorden. Hierdoor kunt u zich ook voorbereiden op het homeopathische consult en gaan bepaalde formaliteiten niet ten koste van de consulttijd.

Bij het aangaan van een behandeling verzoek ik u een behandelovereenkomst (voor uw kind) te ondertekenen. In de behandelingsovereenkomst staan de praktijkregels op een rij met uw rechten en plichten.

Bij een consult voor kinderen onder de 16 jaar ondertekenen de ouders/ gezagdragers de behandelovereenkomst voor kinderen.
Personen van 16 jaar en ouder ondertekenen zelf de behandelovereenkomst voor 16+ en volwassenen.


Dossiervorming en privacy

Als klassiek homeopaat ben ik wettelijk verplicht een dossier van uw gegevens vast te leggen en te bewaren. In de privacyverklaring leest u, hoe er met uw gegevens in de praktijk wordt omgegaan.