Rugpijn? Blijf er (niet) mee lopen

Rugpijn? blijf er (niet) mee lopen 

Het was in een hete zomer, dat ik onze hond uitliet in de relatieve ochtendkoelte. Hij was echter niet vooruit te krijgen. Hij liep raar stram en uiterst traag. Nu hebben wij een Friese Stabij en die houden normaal gesproken van een flinke wandeling met hier en daar een sprintje. Thuis weigerde hij te eten en te drinken. Een bezoekje aan de dierenarts nam onze zorg op iets ernstigs weg. Hij had ‘slechts’ rugpijn.
De pijnstillende injectie van de dierarts had enig effect op zijn mobiliteit. Hij kwam stijf en stram overeind, om na een paar moeizame stappen, redelijk soepel verder te lopen.


Dit beeld deed me erg aan spit denken. Het schiet in je rug en iedere beginnende beweging doet gemeen zeer. Ben je echter zo stoer om door de pijn heen te bewegen, dan lijkt het wat mee te vallen. Totdat je weer vanuit een ruststand in beweging moet komen, dan voel je weer de startpijn.


Spit is verkramping van de rugspieren. Het kan komen door een verkeerde beweging, te zwaar tillen of een verkeerde houding en stress kan ook een factor zijn. Regulier advies is o.a. een pijnstiller te nemen en te blijven bewegen. Plaatselijke warmte van een kruik kan verlichting geven. De pijn kan dagen tot weken aanhouden. (bron: https://zelfzorg.nl/spit)


Voor onze hond kregen we ook het advies om een weekje pijnstillers te geven. Echter na een homeopathisch middel en zonder pijnstillers, liep hij de dag erop als vanouds. Alsof er geen rugpijn was geweest.
Homeopathie kan ook voor de mens, bij rugklachten verlichting geven.

Dus schiet het in je rug, blijf er geen weken mee lopen, maar maak een afspraak met de praktijk, klik op contact.